logo

"Je kunt de golven
niet tegenhouden,
je kunt er wel
op leren surfen"

 

- Jon Kabat Zinn

Mindfulness Amersfoorta2Mindfulness Amersfoort - aanbod en agendaa4Mindfulness Amersfoort - Inspiratiea6b1Mindfulness training in Amersfoortb3Mindfulness Amersfoort - Contact opnemenb5Mindfulness Amersfoort - Nieuws

c1c2

De trainers

In een Mindfulnesstraining is de eigen ervaring van iedere cursist leidend. De trainer informeert, instrueert en ondersteunt, maar staat niet centraal. Jij gaat aan de slag met je eigen ervaringen en bent op dat gebied de expert. Uiteraard is het voor cursisten wel prettig om iets te weten over de achtergrond van de trainers.
Mindfulnesswerkt, praktijk voor aandachttraining wordt gevormd door Gerdine van Nieuwpoort en Henk Willems. Beiden hebben een ruime ervaring in de gezondheidszorg en hulpverlening. Daarnaast volgden zij de Post-HBO opleiding tot Mindfulnesstrainer aan de Hogeschool Utrecht, en zijn gecertificeerd trainer in de hoogste categorie voor zowel de MBSR als de MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Beiden zijn als zodanig ook aangesloten bij de beroepsvereniging voor Mindfulnesstrainers, de VMBN.

Henk Willems

henk-willems

Zoals velen voor en met mij ben ik met meditatie aanraking gekomen om 'wat meer rust in het hoofd te krijgen'. Enige jaren geleden leerde ik de beginselen van Vipassana meditatie van Paul Boersma, de meditatievorm waarop mindfulness is gebaseerd. Het heeft mij gebracht dat ik steeds meer leer om bewust om te gaan met wat er op mijn pad komt. 
Sindsdien gaat er dan ook nagenoeg geen dag voorbij zonder een vorm meditatie, het is een keerpunt in mijn leven geweest.
Die vruchten van de mindfulness gun ik iedereen van harte.
Dat is ook mijn drijfveer geweest om de opleiding te gaan volgen en trainingen te gaan geven. Ik beschouw het als een voorrecht om met de deelnemers steeds opnieuw de reis van 9 weken training aan te gaan. Het blijft zeker ook voor mij een doorgaande leerweg.
Daarnaast ben ik sinds 1988 werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg. Op dit moment als praktijkondersteuner huisartsenzorg (POH-GGZ) en in de specialistische zorg als trajectbegeleider/ trainer gericht op herstel, waarin het leren omgaan met stresserende situaties in werk en leven van groot belang is.

Gerdine van Nieuwpoort

Tijdens het begeleiden van een Mindfulnesstraining ben ik altijd onder de indruk als ik zie wat Mindfulness teweeg brengt in het leven van mensen. Meer mildheid ten opzichte van zichzelf en anderen, meer kunnen genieten van het moment, minder piekeren, een evenwichtiger reactiepatroon, een grotere verbinding tussen lichaam en geest, en meer acceptatie van het leven zoals het zich aandient..
Dit is ook een weerspiegeling van wat de beoefening van Mindfulness mijzelf heeft gebracht. Al vroeg in mijn volwassen leven was ik op zoek naar ervaringen en inspiratieplekken rond leven in aandacht en verwondering, het vinden van (innerlijke) rust, en echt contact met mijzelf en anderen.
Geïnspireerd leven, maar dan wel met beide voeten op de grond.
De kennismaking met Mindfulness maakte mij erg enthousiast omdat ik het zo'n mooi zelfhelend programma vind en omdat het mijn persoonlijk leven en mijn beroepsleven op een verrassende manier met elkaar verbindt. Dat motiveerde mij tot het volgen van de opleiding tot Mindfulnesstrainer bij de Hogeschool Utrecht in 2010.
In mijn dagelijks leven werk ik sinds 1988 als (ambulant) hulpverlener binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Naast mijn werk als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige geef ik daar ook Mindfulnesstrainingen aan mensen met stressgerelateerde klachten, (onverklaarde) lichamelijke klachten, chronische pijnklachten en depressieve- en angstklachten.