logo

"Wat voor dag is het?"
vroeg Poeh
"Het is vandaag"
piepte Piglet
"Mijn lievelingsdag!"
zei Poeh

a1a2a3a4a5a6b1b2b3b4b5b6

Actueel


'Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde. Sluit daar vrede mee, en alles komt goed'

In het najaar van 2021 hebben we een laatste Mindfulnesstraining gegeven in het Vlinderhuys. Voorlopig is dit de laatste mindfulnesstraining geweest in het mooie VlinderHuys, omdat het Huys een ingrijpende verbouwing zal ondergaan, en wij - in elk geval voorlopig -niet meer gebruik kunnen maken van deze prachtige plek. Dat stemt ons weemoedig, maar bovenal zijn we dankbaar voor de afgelopen 7 jaren waarin we mooie trainingen hebben kunnen geven op deze plek, en veel mensen hiervan hebben kunnen meegenieten. 


Mindfulness oefenmomenten

Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie om deel te kunnen nemen.

Start eerstvolgende trainingen:  

Voorlopig staat er geen nieuwe mindfulnesstraining gepland in onze praktijk. 
Zie de website van onze beroepsvereniging als je op zoek bent naar een andere mindfulnesstraining in onze regio: VMBN

Nieuwsbrieven van Mindfulnesswerkt
Wil je je abonneren op onze nieuwsbrief? Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Onze laatste nieuwsbrief vind je hier: nieuwsbrief januari 2022

 
Vergoeding Mindfulness

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden mindfulnesstraining. Wil jij  een mindfulnesstraining volgen, dan kan het zinvol zijn nu te onderzoeken bij welke zorgverzekeraar je in 2021 of 2022 (een deel van) de kosten vergoed krijgt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mindfulnesstraining bijvoorbeeld bijdraagt aan: veerkracht bij stress, focus & concentratie en mildheid & compassie naar jezelf en naar anderen. Ook ondersteunt het bij het omgaan met uitdagingen van het leven als pijn, ziekte en verlies. Belangrijk is te weten dat mindfulnesstrainer geen beschermde titel is en dat er veel verschil is in opleidingsniveau en achtergrond van de mindfulnesstrainers. Wil je gegarandeerd zijn van een goed opgeleide trainer van mindfulness-based programs, zoek dan een mindfulnessstrainer aangesloten bij de Nederlandse Mindfulnessvereniging VMBN.

Via deze link kom je op een overzichtspagina met informatie over de vergoeding bij de verschillende zorgverzekeraars.

Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet in de meeste gevallen gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid categorie 1 zijn. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.

Andere mogelijke routes

Via werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Mogelijk is de werkgever bereid te investeren in mindfulness door de Landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, www.campagne.arboineuropa.nl.

Via Arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR voor mantelzorger.